Bramborové ragú s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2000 g Brambory
  • 1000 g Hrášek
  • 100 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 8 ks Karotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 15.8 mg
  • Draslík 2203.8 mg
  • Vláknina 41422.5 mg
  • Vitamín A 41422.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a očištěnou, na kolečka nakrájenou karotku osmahneme v kastrolu na tuku. Přidáme nakrájené brambory, chvíli podusíme a podlijeme horkou vodou.

  • 3

    Asi 15 minut před koncem dušení vsypeme hrášek, pokrm osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a vše dusíme doměkka.

Komentáře k receptu