Créme au Caramel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 246.1 mg
 - Draslík 50.2 mg
 - Vláknina 833.3 mg
 - Vitamín A 833.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formičky na zapékání zahřejeme v troubě na 150°C. V rendlíku necháme při střední teplotě rozpustit za stálého míchání krupicový cukr a mícháme, dokud nevznikne karamel. Sejmeme z plotny a naráz vmícháme 3 lžíce horké vody.
 - 
                                2
Formičky vyjmeme z trouby, naplníme vždy čtvrtinou karamelu a otáčíme, aby byl celý vnitřek formičky pokrytý karamelem.
 - 
                                3
Mělkou pánev naplníme vodou asi do výšky 3 cm a vložíme do trouby. Teplotu zvýšíme na 175°C.
 - 
                                4
Sójový nápoj nalijeme do menšího hrnce, přidáme dřeň z vanilkového lusku i s luskem a pomalu zahříváme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z plotny a lusk z vanilky odstraníme.
 - 
                                5
Vajíčka, žloutky a moučkový cukr ušleháme, přidáme sójový nápoj a vše rozdělíme do formiček. Ty postavíme do vodní lázně v troubě a necháme 45 - 60 minut tuhnout.
 - 
                                6
Hotové vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nožem uvolníme okraje a vyklopíme. Ihned podáváme.