Marinovaná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 914 mg
  • Vláknina 9059.5 mg
  • Vitamín A 9059.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky, fenykl a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a osmahneme na lžíci oleje. Přidáme fenykl, zeleninový vývar a majoránku. Vše dusíme asi 15 minut. Asi po 10 minutách varu přidáme papriky a cuketu a zvolna dodusíme.

  • 3

    Zbylý olej rozšleháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme zeleninu a necháme asi 10 minut rozležet.

  • 4

    Před podáváním pokrm ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu