Marinovaná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 300 g Cuketa
  • 500 g Květák
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 599.7 mg
  • Vláknina 8894.8 mg
  • Vitamín A 8894.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu - v misce rozšleháme olej, ocet, hořčici, pepř a cukr.

  • 2

    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cuketu na silnější plátky, mrkev na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky, květák rozebereme na růžičky. Do vroucí osolené vody nejdříve dáme vařit růžičky květáku. Povaříme asi 5 minut do poloměkka. Povařený květák vyjmeme, necháme okapat a vložíme do misky s marinádou. Obdobně povaříme mrkev a cuketu, asi 2 minuty a přidáme ke květáku. Nakonec k zelenině přidáme syrová kolečka cibule a promícháme.

  • 3

    Misku zakryjeme pokličkou a dáme na několik hodin do chladu. Občas promícháme. Podáváme studené.

Komentáře k receptu