Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 49 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 132.1 mg
- Draslík 691.5 mg
- Vláknina 8309.8 mg
- Vitamín A 8309.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Oloupanou mrkev pokrájíme na tenké nudličky, očištěnou hlívu ústřičnou rozkrájíme na kousky, omytý pórek krájíme na kolečka. 
- 
                                3Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo, maso na něm zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut. 
- 
                                4Potom přidáme připravenou zeleninu a houby, dusíme ještě 15 minut. Přilijeme červené víno, podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                5Podáváme s těstovinami nebo s haluškami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        