Vepřové maso se zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 813.3 mg
  • Vláknina 4310 mg
  • Vitamín A 4310 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na menší kousky a zprudka osmahneme na sádle. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a dusíme, až změkne. Vložíme papriky nakrájené na nudličky, plátky rajčat, osolíme a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, přisypeme nasekanou petrželku a přilijeme smetanu. Dále už nevaříme.

  • 3

    Podáváme s bramborami nebo s knedlíkem.

Komentáře k receptu