Rybí polévka s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 ml Voda pitná
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Filé rybí
  • 0.25 ks Celer řapíkatý
  • 0.25 ks Cuketa
  • 0.25 ks Kedlubna
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 388.1 mg
  • Vláknina 7352.3 mg
  • Vitamín A 7352.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nakrájíme a osmahneme na másle.

  • 2

    Přidáme nakrájené brambory a zeleninu.

  • 3

    Vše osmahneme, zaprášíme kukuřičnou moukou a zalijeme vodou.

  • 4

    Vložíme omyté rybí filé a povaříme.

  • 5

    Uvařenou rybu vyjmeme, přidáme okapanou kukuřici, přilijeme smetanu a povaříme.

  • 6

    Dochutíme pepřem a solí.

  • 7

    Nakrájenou vařenou rybu vložíme zpět do polévky.

Komentáře k receptu