Vařená mrkev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 3.3 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 2292 mg
 - Vitamín A 2292 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Zalijeme kojeneckou vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Uvařenou zeleninu propasírujeme sítem nebo rozmixujeme s kouskem čerstvého másla.