Salát Nicoise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 100 g Olivy černé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 2120 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 292.6 mg
  • Draslík 1271.6 mg
  • Vláknina 8422.3 mg
  • Vitamín A 8422.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z fazolek ořízneme konce a uvaříme ve slané vodě 10-15 minut tak, aby byly při skousnutí pevné. Přelijeme studenou vodou. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Papriku, šalotku, vařené brambory a okurku nakrájíme na kostičky. Vařená vejce na tvrdo nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím salátovou mísu, do ní dáme všechny nakrájené suroviny.

  • 3

    Ocet, sůl, pepř a hořčici mícháme tak dlouho, až se vše spojí. Za stálého míchání přilijeme olej a hotovým dresinkem salát přelijeme.

  • 4

    Tuňáka v oleji necháme dobře okapat a vidličkou rozdělíme na sousta. Spolu se sardelovými řezy a černými olivami rozdělíme na salát.

  • 5

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu