Ledový salát s rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Okoun říční
  • 150 g Jogurt bílý
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 8 plátek Šunka uzená
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 32.4 mg
  • Draslík 479.7 mg
  • Vláknina 4415.9 mg
  • Vitamín A 4415.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrón omyjeme a oškrábeme tenké proužky kůry. Oloupaný citrón překrojíme a šťávu vymačkáme.

  • 2

    Šalotku nasekáme najemno, smícháme s jogurtem, smetanou a s citrónovou šťávou. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.

  • 3

    Polovinu hlávky ledového salátu nakrájíme na tenké proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Okouna nebo jinou sladkovodní rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na osm stejných, podélných kousků. Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na každý plátek šunky dáme lístek bazalky nebo máty a dílek ryby. Pečlivě zavineme.

  • 5

    Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm z každé strany 1-2 minuty smažíme.

  • 6

    Na talíře rozložíme salát, zalijeme dresinkem a navrch dáme závitky.

Komentáře k receptu