Štruple

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr moučkový
  • 750 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 hrnek Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 103.6 mg
  • Draslík 72.7 mg
  • Vláknina 6206.3 mg
  • Vitamín A 6206.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr, máslo, vejce, anýz a mouku.

  • 2

    Vypracujeme těsto, poté ho vyválíme na plát.

  • 3

    Rádýlkem těsto nakrájíme na pásky.

  • 4

    Které potřeme vejcem a posypeme mletými ořechy, anýzem a barevným zdobením.

  • 5

    Pásky naskládáme na suchou obrácenou formu srnčího hřbetu.

  • 6

    Štruple upečeme dorůžova, pak je vyndáme z formy.

Komentáře k receptu