Kuře v pórkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Martini bianco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 154.6 mg
  • Draslík 1119 mg
  • Vláknina 6653 mg
  • Vitamín A 6653 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Ochutíme solí a pepřem. Pórek omyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit cca 5minut, poté vodu zcedíme a pórek udržujeme teplý.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, šalotku a společně restujeme 15-20minut, dokud maso není zlatavě hnědé. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.

  • 3

    Do stejné pánve nalijeme suché martini, víno, zakysanou smetanu, smetanu a necháme několik minut provařit. Přidáme pórek a vaříme ještě asi 5minut.

  • 4

    Podle potřeby omáčku dochutíme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a přelijeme jí kuřecí maso.

Komentáře k receptu