Zelený salát s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 250 g Chřest bílý
  • 250 g Hrachové lusky
  • 12 ks Rajčata
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 992 mg
  • Vláknina 18204 mg
  • Vitamín A 18204 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lusky a hrášek opláchneme, odřízneme konce chřestu, každou zeleninu samostatně blanšírujeme jednu minutu ve vroucí vodě. Slijeme a zchladíme ve studené vodě, necháme dobře okapat.

  • 2

    Lusky a hrášek dáme do pánve na rozpuštěné máslo, pocukrujeme a necháme chvíli prohřát.

  • 3

    Vyloupaný hrášek blanšírujeme asi 3 minuty, zchladíme, necháme okapat. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, přidáme k ostatní zelenině.

  • 4

    Smícháme limetkovou šťávu, ocet, olej a koriandr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme vychladit.

Komentáře k receptu