Fazolový salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Rajčata
  • 150 g Mozzarella
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.25 hrst Bazalka
  • 0.25 hrst Saturejka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 1716.4 mg
  • Vláknina 28371.4 mg
  • Vitamín A 28371.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek s cibulí oloupeme. Cibulky očistíme, pokrájíme na tenké šikmé plátky, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Přebrané fazole propláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Na začátku vaření přidáme bobkový list, jednu cibuli, dva str, mezitím fazolky očistíme, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky, vložíme do kastrolu do studené vody a uvaříme.

  • 3

    Příprava zálivky: ocet rozmícháme s hořčicí, opepříme, osolíme, po kapkách vmícháme olej a přidáme trochu horkého vývaru z fazolí. Uvařené fazole scedíme, ihned vložíme do zálivky a necháme vychladnout. Fazolky opět scedíme, vmícháme cibulky i s nálevem a necháme vychladnout.

  • 4

    Omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme jimi salátovou mísu, vedle upravíme fazole a fazolky. Na závěr plátky rajčat poklademe plátky Mozzarelly a ozdobíme bylinkami. Zálivku nalijeme na salát s rajčaty až při jeho servírování.

Komentáře k receptu