Španělský rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Olivy černé
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 ks Citrony
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 ks Bazalka
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 320 mg
  • Vláknina 8700 mg
  • Vitamín A 8700 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme rýži. Zalijeme vroucí vodou, přidáme šafrán nebo kurkumu, promícháme, zakryjeme a vaříme 20 minut na mírném plameni.

  • 2

    Na dresink smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekané bylinky.

  • 3

    Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na úzké proužky. Smícháme v míse s nastrouhanou citrónovou kůrou, vařenými garnáty a přelijeme dresinkem. Přidáme vychladlou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a dle chuti citrónem.

Komentáře k receptu