Vepřové maso na žampionech

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Vepřová plec
  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 392.6 mg
  • Vláknina 1427.5 mg
  • Vitamín A 1427.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji.

  • 2

    Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut.

  • 3

    Rýži uvaříme podle návodu.

  • 4

    Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut.

  • 5

    Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu