Polévka z fazolí a dýně (australská specialita)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Dýně
  • 100 g Fazole Borlotti
  • 4 kávová lžička Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 2 ks Bujón slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1207 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 691.5 mg
  • Vláknina 4990.5 mg
  • Vitamín A 4990.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole večer před vařením zalijeme dostatečným množstvím vody, necháme namočené do druhého dne. Poté vodu slijeme, fazole propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a spolu s jednou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.

  • 2

    Dýni opláchneme, osušíme, oloupeme, semena odstraníme a dužninu nakrájíme na menší kostky. Cibule a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli jemně nakrájíme. Očištěnou papriku nakrájíme na úzké proužky, z kterých nakrájíme kosočtverce. Jarní cibulku opláchneme, nakrájíme na plátky.

  • 3

    Cibuli s česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme dýni, zalijeme litrem vody, přidáme kostky vývaru a přiklopené vaříme 20 minut. Dýně se nesmí rozvařit.

  • 4

    Z uvařených fazolí slijeme vodu a společně s paprikou přidáme k dýni. Chvíli povaříme, přidáme cibulky.

  • 5

    Při servírování nejdříve do talíře dáme lžíci smetany a poté zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu