Zeleninová polévka se sýrovými topinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bageta
  • 250 g Brambory
  • 250 g Kapusta růžičková
  • 150 g Mrkev kořen
  • 40 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 50 g Pepř růžový celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Pórek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 1677 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 789.3 mg
  • Vláknina 27263 mg
  • Vitamín A 27263 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkovou kapustu očistíme od poškozených listů, košťál vyřízneme, větší růžičky rozpůlíme. Ostatní zeleninu očistíme, mrkev s pórkem pokrájíme na plátky, brambory na kostky. Hovězí vývar přivedeme k varu.

  • 2

    Rozehřejeme olej, osmahneme na něm pórek, přidáme ostatní zeleninu a vše zprudka pečeme 4 minuty. Poté přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vroucím vývarem. Do vajíčka na čaj vložíme 10 kuliček růžového pepře, přidáme do polévky, osolíme a vše na mírném ohni vaříme do měkka. Na závěr vmícháme do polévky nasekanou petrželku.

  • 3

    Bagety rozkrájíme na plátky, opečeme nasucho v pánvi, vyjmeme, rozložíme na plech, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v předehřáté troubě sýr roztavit. Bagety posypeme mletou paprikou a podáváme k polévce.

Komentáře k receptu