Selská zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 183 g
 - Sodík 933 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 697.4 mg
 - Vláknina 17535.8 mg
 - Vitamín A 17535.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci na rozehřátém másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a pórek doměkka - nesmí zhnědnout. Přidáme na kolečka nakrájené řapíky celeru a mrkev, vodnici nakrájenou na kostičky. Za občasného míchání opékáme asi 4 minuty.
 - 
                                2
Přilijeme kuřecí vývar, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a svazek bylinek. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Jako poslední přidáme nakrájené fazolové lusky a s nimi polévku dovaříme, aby byla zelenina měkká.Podle chuti osolíme a okořeníme.
 - 
                                3
Na talíři ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka,tymián,pažitka.