Selská zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Fazolové lusky zelené
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Potočnice
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Tuřín
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 933 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 697.4 mg
  • Vláknina 17535.8 mg
  • Vitamín A 17535.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci na rozehřátém másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a pórek doměkka - nesmí zhnědnout. Přidáme na kolečka nakrájené řapíky celeru a mrkev, vodnici nakrájenou na kostičky. Za občasného míchání opékáme asi 4 minuty.

  • 2

    Přilijeme kuřecí vývar, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a svazek bylinek. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Jako poslední přidáme nakrájené fazolové lusky a s nimi polévku dovaříme, aby byla zelenina měkká.Podle chuti osolíme a okořeníme.

  • 3

    Na talíři ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka,tymián,pažitka.

Komentáře k receptu