Zeleninová antipasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Lilek
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.12 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 256.7 mg
  • Vláknina 6364.8 mg
  • Vitamín A 6364.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme nadrobno nasekaný česnek, olej, ocet, oregano, sůl a pepř.

  • 2

    Lilek omyjeme, nakrájíme na příčné plátky silné 5 mm. Plátky rozložíme na plech vyložený alobalem, potřeme olejovou směsí, pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 4 minuty z každé strany. Po vyndání z trouby je znovu potřeme olejovou směsí.

  • 3

    Cuketu a papriku omyjeme, cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Papriku rozpůlíme, vyjmeme semínka, nakrájíme na proužky 2,5 cm široké.

  • 4

    Pečený lilek udržujeme teplý, plátky cukety a proužky papriky položíme na plech a potřeme olejovou směsí. Dáme do trouby, pečeme 3 minuty, pak je obrátíme, znovu potřeme a pečeme znovu 3 minuty.

  • 5

    Zeleninu upravíme na čtyři talíře, pokapeme olejovou směsí, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu