Vídeňské sachrové krychličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Marmeláda meruňková
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 100 g Čokoláda bílá
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 120 g Čokoláda hořká
  • 140 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Nové koření celé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 179.6 mg
  • Vláknina 2993.9 mg
  • Vitamín A 2993.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Žloutky s cukrem a změklým máslem vymícháme do pěny, přidáme čokoládu a mleté nové koření. Tuhý sníh z bílků smícháme s moukou a spojíme s pěnou.

  • 2

    Těsto dáme na plech, který vyložíme pečícím papírem a lehce pomažeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25-35 minut.

  • 3

    Ještě trochu teplé těsto stáhneme z pečícího papíru, překlopíme na papír posypaný kakaem a necháme vychladnout.

  • 4

    Na povrchu potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme kakaem a necháme na chvíli ztuhnout, potom nakrájíme na malé krychličky asi 3 x 3 cm. Potřeme nebo namáčíme strany krychliček čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

  • 5

    Ozdobíme bílou čokoládou nebo bílou cukrářskou polevou, tak že na krychličkách vytvoříme cukrářským sáčkem sněhové vločky.

Komentáře k receptu