Kočičí jazýčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Poleva čokoládová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 65.5 mg
  • Vláknina 990 mg
  • Vitamín A 990 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s cukry, přidáme tuhý sníh z bílků a na konec mouku. Vyšleháme tuhou hmotu kterou dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem nastříkáme jazýčky dlouhé cca 7 cm. Pečeme v předehřáté troubě, upečené jazýčky necháme vychladnout.

  • 3

    Čokoládovou polevu rozpustíme a namáčíme do ní vždy jednu polovinu jazýčku, necháme zaschnout.

  • 4

    Můžeme postříkat druhou polovinu tenkým pramínkem polevy.

Komentáře k receptu