Horký krevetový koktejl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 230 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Křen
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 54.1 mg
  • Vláknina 1514.2 mg
  • Vitamín A 1514.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mandlové lupínky a opékáme asi 3 minuty do zlatohněda. Vyjmeme děrovanou lžící.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme a vložíme do pánve po mandlích, po 3 minutách přidáme vařené krevety nebo kraby a dusíme 8 minut, až roztají a tekutina se odpaří.

  • 3

    Přidáme tvarohový sýr nebo tvaroh, citrónovou šťávu, strouhaný křen, worcester a vše zahřejeme.

  • 4

    Horký koktejl osolíme a opepříme, přendáme do misek, posypeme mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu