Polévka z falešných žraločích ploutví
Suroviny
- 115 g Nudle skleněné
 - 115 g Bambusové výhonky
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Ucho Jidášovo
 - 1 hrst Houby sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Marantový škrob
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1245 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 558.8 mg
 - Vláknina 11152.2 mg
 - Vitamín A 11152.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby a Jidášovo ucho necháme předem namáčet asi 20 min. v teplé vodě. Poté osušíme, Jidášovo ucho rozkrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Nudle namáčíme v teplé vodě do změknutí, osušíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme stranou.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme houby a cca 2 min. osmažíme. Potom přidáme Jidášovo ucho a smažíme další 2 min. Vložíme mrkev nakrájenou na tenké proužky, omyté, okapané a nakrájené bambusové výhonky a nudle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni ještě 15-20 min. povaříme. Ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.
 - 
                                4
Marantový škrob nebo bramborovou moučku rozmícháme v troše vody a za stálého míchání postupně přilijeme do polévky. Hrnec odstavíme, můžeme přidat vaječný bílek, zakápneme sezamovým olejem a podáváme. Na talíři dozdobíme nasekanou cibulkou.