Knedlíčková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Maso mleté - mix
  • 50 g Nudle vaječné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1110 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 304.1 mg
  • Vláknina 1064.3 mg
  • Vitamín A 1064.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osolíme a vytvarujeme z něj malé kuličky. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na přepuštěném másle. Kuličky vložíme do vařícího vývaru a vaříme je asi 30 minut.

  • 2

    Před koncem vaření přidáme těstoviny, oloupaný, nasekaný česnek, opepříme a vše dovaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce a necháme přejít varem.

  • 4

    Před podáváním polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu