Knedlíčková polévka s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Brambory
  • 30 g Strouhanka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 170 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Kuřecí křídla
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 893.5 mg
  • Vláknina 12854.8 mg
  • Vitamín A 12854.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehna, kousky cibule a mrkve a polovinu bylinek ponoříme v 1500 ml vody a 1 hodinu je na mírném plameni povaříme. Vývar scedíme a zbavíme ho tuku. Kuřecí stehna zbavíme kostí a nakrájíme ho na kousky.

  • 2

    Na polovině másla vaříme na pánvi pokrájené brambory a plátky pórků. Přidáme 1 litr vývaru a koření, pokračujeme tak 15 minut, až zelenina změkne. Brambory pak s pórkem umixujeme a přidáme maso.

  • 3

    Vedle si smícháme mouku, sodu, strouhanku, bylinky a koření. Přidáme 80 ml vody a vytvarujeme 8 knedlíčků, povaříme je v osolené vodě 20 minut.

  • 4

    Na zbytku másla smažíme 8 minut křidélka. Pak je vložíme do polévky i se zbylým vývarem. Povaříme ji ještě 2 minuty a podáváme se smetanou a knedlíčky.

Komentáře k receptu