Sladké ravioly - cukroví z Itálie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Poleva čokoládová bílá
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 hrnek Marmeláda višňová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 165.6 mg
  • Draslík 53.1 mg
  • Vláknina 1827.6 mg
  • Vitamín A 1827.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, pokrájené máslo, žloutky, vodu, citr.kůru, vanilku a sůl propracujeme na hladké těsto, zabalíme a necháme v chladu odležet.

  • 2

    Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 4-5 cm.

  • 3

    Na jednu polovinu koleček dáme trochu marmelády, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme na sebe a přitiskneme.

  • 4

    Takto vyrobené taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe a povrch propícháme vidličkou. Pečeme na 175°C.

  • 5

    Ještě teplé posypeme cukrem a vychladlé zdobíme pramínkem rozpuštěné polevy.

Komentáře k receptu