Čirá zeleninová polévka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Celer - nať
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 6 ks Petržel - nať
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 444.2 mg
  • Vláknina 14312 mg
  • Vitamín A 14312 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, peržel nasekáme a spolu s pepřem a bobkovým listem zavážeme do gázy.

  • 2

    Pórek, jen bílou část, očistíme a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme, přidáme pórek a dusíme asi 5 minut. Přilijeme vodu, vývar a sáček s kořením. Zvýšíme teplotu, zakryjeme a vývar přivedeme k varu.

  • 3

    Očistíme stonky celeru, oškrábeme mrkev a obojí nakrájíme na kousky velikosti sirky. Přidáme do vroucí polévky, snížíme teplotu a vaříme 5-8 minut, až je zelenina měkká.

  • 4

    Z hráškových lusků odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Z polévky odstraníme sáček s kořením, přidáme cukrový hrášek a minutu povaříme.

  • 5

    Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu