Zeleninová polévka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Hovězí libové
  • 400 g Rajčata
  • 800 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1099 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 971.8 mg
  • Vláknina 17732.3 mg
  • Vitamín A 17732.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci přepustíme máslo, vložíme maso, cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut při střední teplotě, až maso zhnědne a cibule je měkká.

  • 2

    Přilijeme masový vývar, rajčata z konzervy bez šťávy, mraženou, míchanou zeleninu, nakládanou kukuřici a bazalku. Osolíme, opepříme, hrnec přiklopíme a přivedeme k varu.

  • 3

    Snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu