Zeleninová polévka kmínová s nočky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 140.3 mg
  • Vláknina 2603.5 mg
  • Vitamín A 2603.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kořenovou zeleninu na nudličky.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, mouku a orestujeme. Poté zašleháme vodu, vmícháme sůl, kmín a Masox. Polévku vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Poté do polévky zavaříme máslové nočky, které nabíráme lžičkou namočenou do vody. Vaříme ještě asi 5 minut.

  • 3

    Nočky připravíme v míse z utřeného změklého másla se solí a vejcem. Vmícháme mouku, mléko a vymícháme polohusté těsto.

Komentáře k receptu