Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1338 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 273.8 mg
- Draslík 915.3 mg
- Vláknina 1300.5 mg
- Vitamín A 1300.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. 
- 
                                2Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple. 
- 
                                3Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme. 
- 
                                4Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        