Filé z tresky na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rukola
  • 10 ml Chilli omáčka
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 436.4 mg
  • Vláknina 7986.5 mg
  • Vitamín A 7986.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vložíme porce tresky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou cibuli, bobkový list, sůl a zalijeme vroucí vodou asi dva prsty nad rybu. Vaříme na velmi mírném ohni 15 minut.

  • 2

    Zatím nastrouháme kůru z pomeranče, pomeranče oloupeme a jednotlivé dílky nakrájíme na silnější plátky. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pepř a kůru a prohřejeme, omáčka se nesmí vařit. Tresku vyjmeme z kastrolu, necháme okapat a osušíme. Podáváme porci tresky přelitou pomerančovou omáčkou a ozdobenou listy rukoly.

Komentáře k receptu