Pečený halibut s kůrčičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 2 ks Halibut atlantický
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1010 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 160 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 248.4 mg
  • Draslík 3451.4 mg
  • Vláknina 3697.8 mg
  • Vitamín A 3697.8 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ohnivzdornou nádobu vymažeme lžící másla, narovnáme do ní silné steaky halibuta, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.

  • 2

    Na zbývající lžíci másla opékáme sezam asi 3 minuty, přidáme strouhanku, tymián, pepř a vše dobře promícháme.

  • 3

    Rybu posypeme strouhankovou směsí a dáme znovu zapéct do trouby na 15 minut. Hotové steaky rozpůlíme, upravíme na mísu a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu