Jablečné bonbony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
 - Sacharidy 174 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 174 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 448.7 mg
 - Vláknina 14950 mg
 - Vitamín A 14950 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr s vodou svaříme na hustší sirup. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, promícháme a do směsi přidáme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče. Vaříme za stálého míchání a když začne hmota houstnout, odstavíme z ohně.
 - 
                                2
Vmícháme spařené, oloupané a podélně nakrájené mandle.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme kulaté bonbony a obalujeme je v moučkovém cukru. Bonbony rozložíme na papírovou utěrku a necháme je chvíli proschnout.