Litý koláč z kukuřičné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 20 g Droždí
  • 100 ml Marmeláda rybízová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 0.5 kg Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 142.2 mg
  • Vláknina 2049.7 mg
  • Vitamín A 2049.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku rozmícháme s vlažným mlékem a špetkou soli. Necháme asi 40 minut stát.

  • 2

    Žloutky utřeme s cukrem, smetanou a citronovou kůrou. Z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 3

    Do odstáté směsi vmícháme nejdříve žloutky s cukrem a smetanou, potom rozdrobené droždí a nakonec sníh.

  • 4

    Ve formě rozpálíme sádlo, vlijeme směs, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.

  • 5

    Upečený, ještě horký koláč potřeme marmeládou a nakrájíme na kostky.

Komentáře k receptu