Rychlý litý koláč s jablky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 14 dkg Tuk
  • 14 dkg Cukr krupice
  • 30 dkg Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 135.8 mg
  • Vláknina 2940.8 mg
  • Vitamín A 2940.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s práškem do pečiva dáme do mísy, přidáme cukr, vejce, rozpuštěný tuk a mléko.

  • 2

    Promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  • 3

    Těsto poklademe oloupanými a nastrouhanými jablky, posypeme skořicí. A žmolenkou - tu uděláme tak, že v míse smícháme mouku, tuk, oba cukry a prohnětáme prsty.

  • 4

    Do předehřáté trouby na 160 stupňů dáme koláč a pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu