Nové brambory zapékané se smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 13 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 205.1 mg
- Draslík 40.9 mg
- Vláknina 5481.3 mg
- Vitamín A 5481.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Řádně očištěné brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme a ještě teplé oloupeme. 
- 
                                2Česnek oloupeme a prolisujeme, majoránku opláchneme, osušíme, několik lístků necháme stranou, zbytek jemně nasekáme. Smetanu rozmícháme s moukou, žloutky, česnekem, majoránkou a pepřem. 
- 
                                3Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme připravenou smetanou, zlehka promícháme, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapékáme dočervena, zhruba půl hodiny. 
- 
                                4Hotové brambory ozdobíme lístky majoránky a servírujeme jako přílohu či jako lehkou večeři. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        