Krevety s houbovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 350 g Krevety tygří - loupané
 - 130 g Zakysaná smetana
 - 200 ml Víno bílé
 - 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Tabasco
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 137 mg
 - Draslík 290.6 mg
 - Vláknina 2281 mg
 - Vitamín A 2281 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nasekáme, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme krevety a 2 minuty opékáme, až se zabarví dorůžova. Vyjmeme z pánve.
 - 
                                2
Do pánve přidáme olej, rozpálíme ho, přihodíme cibuli a dusíme cca 5 minut doměkka. Pak přidáme houby, zakryjeme a dusíme asi 4 minuty, občas promícháme.
 - 
                                3
Houby zasypeme moukou, paprikou a dobře promícháme. Postupně přiléváme víno a za stálého míchání přivedeme směs k varu, aby se omáčka dobře spojila. Potom přilijeme smetanu a omáčku prohřejeme, ale už nevaříme.
 - 
                                4
Snížíme teplotu a do omáčky přidáme zakysanou smetanu, tabasco a krevety. Minutu prohříváme, osolíme a upravíme na mísu. Ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.