Kuřecí prsíčka s paprikovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 781.5 mg
  • Vláknina 712.8 mg
  • Vitamín A 712.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme, papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme dozlatova, 4-5 minut z každé strany. Maso vyjmeme z pánve na mísu a uchováme teplé.

  • 3

    Pánev dobře vytřeme ubrouskem, vlijeme do ní vývar, přidáme bazalku a povaříme. Přidáme papriku a vaříme asi 3 minuty.

  • 4

    Škrob rozmícháme ve víně, vlijeme do pánve a za stálého míchání vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne.

  • 5

    Omáčkou přelijeme prsíčka na míse a ihned podáváme s rýží.

  • 6

Komentáře k receptu