Krkonošská cibulačka s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 333 g Cibule
  • 133 g Chléb konzumní
  • 120 g Vejce slepičí
  • 15 g Sůl
  • 13 g Polévkové koření
  • 13 g Petržel - nať
  • 0.7 g Kmín celý
  • 7 g Česnek
  • 7 g Houby sušené
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 2.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1493 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 75.7 mg
  • Draslík 1248.9 mg
  • Vláknina 3208.7 mg
  • Vitamín A 3208.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a uvaříme ve vývaru z hovězích kostí, který jsme předem připravili.

  • 2

    Když maso změkne, přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, propláchnuté a namočené houby, kořenovou zeleninu a česnek. Vaříme doměkka. Potom přidáme kmín a na kolečka nakrájenou cibuli.

  • 3

    Do polévky zašleháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.

  • 4

    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a solí a přidáme nakrájenou petrželovou nať, vařené hovězí maso nakrájené na kostičky a krátce povaříme.

  • 5

    Jako vložku vkládáme na nudličky nakrájený a na sucho opečený chléb do každé porce.

Komentáře k receptu