Grilované zeleninové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 400 g Kukuřice cukrová
  • 8 ks Cibule
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika zelená
  • 16 ks Houby čerstvé
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 0.5 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1491 mg
  • Vláknina 21297.2 mg
  • Vitamín A 21297.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu řádně omyjeme. Cukety - neoloupané, kukuřici, cibuli a papriky nakrájíme na stejně velké kostky. Houbové kloboučky a rajčata necháme vcelku.

  • 2

    Z tohoto množství připravíme 8 špízů tak, že připravenou zeleninu napichuje střídavě na špízy a prokládáme lístky šalvěje. Vše osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem. Špízy vyskládáme do mísy, zakryjeme a uložíme na 1,5 hodiny do chladničky.

  • 3

    Vyjmeme je z chladničky, necháme chvíli okapat a poté je opékáme na grilu ze všech stran po 15 minutách.

  • 4

    Opečené špízy upravíme na mísu, posypeme nasekanými bylinkami a servírujeme ke grilovanému masu nebo jako samostatný pokrm s nasucho pečenými topinkami.

Komentáře k receptu