Milánské krůtí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 162.5 mg
 - Draslík 1003.5 mg
 - Vláknina 6900.8 mg
 - Vitamín A 6900.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s pepřem a solí, řízky obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, řízky pečeme po dvou, z obou stran asi 2–3 minuty. Hotové vyjmeme a uchováme v teple.
 - 
                                3
Rajčata opereme a nasekáme na drobno. Artyčoky z konzervy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
 - 
                                4
Do výpeku v pánvi přidáme lžíci oleje a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí, přilijeme víno, směs povaříme a ze dna uvolníme připečenou šťávu.
 - 
                                5
Přidáme rajčata, artyčoky, sušenou bazalku a povaříme. Omáčku rozdělíme na řízky a ihned podáváme.