Žloutková omáčka na ryby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Okurky nakládané
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.25 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1576 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 175.2 mg
  • Vláknina 2770 mg
  • Vitamín A 2770 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené žloutky utřeme s olejem a promícháme s vínem a rybím vývarem. Směs šleháme nad párou do zhoustnutí.

  • 2

    Potom přidáme citronovou šťávu, nasekané kapary, nadrobno nakrájenou okurku a sardelovou pastu. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Omáčku podáváme k vařeným nebo pečeným rybám.

Komentáře k receptu