Polévka z čerstvého zelí a masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso přední
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Rajčata
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 755.4 mg
  • Vláknina 10474 mg
  • Vitamín A 10474 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 2 hodiny. Ne zcela do měkka.

  • 2

    Zelí mezitím pokrájíme na proužky, očištěnou zeleninu na větší kousky.

  • 3

    Na rozehřátém másle zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme zeleninu, zelí a mírně podusíme.

  • 4

    Vše pak přidáme k měknoucímu masu a necháme povařit cca 15 min. Poté přisypeme na kostky rozkrájené brambory. Po dalších 15 minutách přidáme oloupaná a na kolečka rozkrájená rajčata.

  • 5

    Polévku povaříme ještě cca 10 min.

Komentáře k receptu