Polévka z čerstvého zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 276.8 mg
  • Vláknina 3688.8 mg
  • Vitamín A 3688.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

  • 2

    Poté přidáme očištěné, omyté čerstvé zelí nakrájené na nudličky nebo malé kostičky a necháme uvařit doměkka.

  • 3

    Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

  • 4

    Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Komentáře k receptu