Lilky v octě s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 643 mg
 - Vláknina 17759.2 mg
 - Vitamín A 17759.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme a každý na pěti místech nařízneme asi 2cm hluboko.
 - 
                                2
Svaříme vodu se solí, vložíme lilky a vaříme asi 10 minut. Scedíme je a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, promícháme a opepříme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, lilky urovnáme do čistých sklenic a zalijeme svařeným octem.