Sladké česnekové lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 kávová lžička Cukr třtinový
  • 6 kávová lžička Ocet jablečný
  • 6 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 4 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 648.8 mg
  • Vláknina 18060 mg
  • Vitamín A 18060 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nejprve očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté je podélně rozpůlíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3cm.

  • 2

    Ve woku rozpálíme 3 lžíce oleje a pánev opatrně nakloníme tak aby olej pokryl stěny. Vložíme polovinu lilků a za stálého míchání zprudka asi 5min opékáme. Za tuto dobu lilky zhnědnou a vstřebají veškerý olej. Lilky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do woku přidáme 3 lžíce oleje a druhou polovinu lilků. Opět osmahneme a vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 3

    Ve woku rozpálíme zbytek oleje. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Obě přísady restujeme asi 3minuty. Poté přisypeme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Za stálého míchání přidáme sójovou omáčku, sherry a ocet. Necháme projít varem.

  • 4

    Opečené lilky vrátíme do woku a dusíme zvolna ještě 3minuty, dokud nevsáknou veškerou tekutinu.

  • 5

    Hotové lilky podáváme s rýží.

Komentáře k receptu