Raci vaření s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rak říční
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 hrnek Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 872.7 mg
  • Vláknina 614 mg
  • Vitamín A 614 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Živé, omyté raky vložíme do hrnce, zalijeme sklenicí horké vody, osolíme a vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Potom přilijeme víno, opepříme a přidáme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek a petrželku. Přilijeme olej a vše ještě 5 minut povaříme.

Komentáře k receptu