Panenská svíčková s ananasovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 200 g Kompot ananasový
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Rajčata
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 922.7 mg
  • Vláknina 2177.1 mg
  • Vitamín A 2177.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso podélně rozřízneme, musí však držet pohromadě. Sklapneme ho jako knihu a stiskneme. Ananas necháme okapat a nakrájíme ho na hrubo. Cibuli a rajče oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Olej, tymián, sůl a pepř dobře smícháme. Směsí potřeme maso po obou stranách a dáme ho do ohnivzdorné mísy.

  • 3

    Grilujeme ho v předehřáté troubě na 250°C při režimu gril, asi 10 cm od tepelného zdroje. Maso grilujeme asi 5 minut, poté obrátíme a grilujeme ještě 3 minuty.

  • 4

    Během pečení smícháme ananas, cibuli, rajče, nasekaný koriandr a kmín.

  • 5

    Hotové maso vyjmeme na prkénko, zakryjeme alobalem a necháme několik minut stát. Potom je přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozevřeme a dáme na mísu. Ananasovou směs narovnáme kolem masa a ihned podáváme.

Komentáře k receptu