Panenská svíčková na labužnický způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 375 g Mouka polohrubá
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1500 g Vepřová panenka
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1554 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 174.3 mg
  • Draslík 881.5 mg
  • Vláknina 4271 mg
  • Vitamín A 4271 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenskou svíčkovou opláchneme a přes vlákno z ní nakrájíme tenké plátky, osolíme je a na tuku rychleji opečeme.

  • 2

    Opečené plátky na pánvičce zalijeme částečně šlehanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou papriku a maso se smetanou krátce podusíme.

  • 3

    Vejce rozmícháme v mléce, přisypeme prosátou mouku, osolíme a z těsta připravíme tenké placičky obvyklým způsobem.

  • 4

    Do středu palačinek (2ks na porci) navršíme směs a palačinky zatočíme nebo přehneme v půli.

  • 5

    Palačinky přendáme na teplý talíř a ihned podáváme.

Komentáře k receptu